У Росії суд оштрафував чоловіка за переказ сну із Зеленським

Дата: 12 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Центральний районний суд російського міста Чита оштрафував місцевого жителя Івана Лосєва, зокрема, за переказ у соцмережі сну, героєм якого був президент України Володимир Зеленський. Росіянин за “дискредитацію” російської армії тепер має сплатити 30 тисяч рублів. 

Про це повідомляє “Сибір.Реалії”. 

Фото: сторінка Лосєва в інстаграмі

Сон, про який на власній сторінці в інстаграмі написав Лосєв, чоловік побачив після оголошення в Росії так званої “часткової мобілізації”, тобто після 21 вересня.

“Сьогодні наснилося, що мене мобілізували, привезли до якогось підготовчого табору, і в цей момент туди вривається ЗСУ на чолі із Зеленським, усіх скрутили, збираються розстрілювати, і в цей момент Зеленський проходить повз мене і каже: “О, я твої сторіси в інсті бачив, Слава Україні!” Я йому відповідаю: “Героям Слава!” Зеленський радісно стукає мені по плечі й каже: “Так, його відпустіть, решту всіх розстріляти”. І ось ми з ним стоїмо, дивимося на все це, і я йому кажу: “А можна з вами селфі для інсти зробити?” Зеленський каже: “Можна”, – описав побачене Лосєв. 

Сторінка чоловіка відкрита, а тому стежити за його оновленнями можуть усі охочі. Лосєв підозрює, що на його профіль цілеспрямовано для тиску почали заходити ще влітку. 

“Тим більше багато людей з мого міста писали мені в повідомлення, що “в мене знайомий у ФСБ, до тебе приїдуть, тебе набутилять”, за сторіс про те, що треба тікати з країни”, – пригадує росіянин. 

Як з’ясувалося з матеріалів справи, 23 вересня молодший оперуповноважений ФСБ на прізвище Данилов з містечка Забайкальськ, що за 400 кілометрів від Чити, підготував документ, у якому переказав низку публікацій Лосєва. Серед дописів був не лише спогад про сон, але й інші думки росіянина, наприклад про мобілізацію. Підписникам він казав, що будь-яке покарання краще, “ніж хаймарс, що летить у твоє рашистське є**ло”. 

Матеріали справи Лосєва
Матеріали справи Лосєва

Невдовзі матеріали відправили до центру з боротьби з екстремізмом. Російські силовики угледіли в сторіс Лосєва ознаки “дискредитації” армії Росії.

Росіянин каже, що сни за участю відомих людей він бачить не вперше. 

“Мені часто сняться різні зірки, що я з ними перетинаюся, наприклад, після перегляду серіалу перед сном. Буває, помрію, що, якби я був губернатором Забайкальського краю, як би я відбудував Читу, зробив би її класною. Потім мені може наснитися, що в Читі шикарна набережна. Але я дуже рідко запам’ятовую сни. Я підписаний на Зеленського в інстаграмі, щовечора дивлюся його звернення до народу, я навіть українську став непогано розуміти завдяки йому”, – зізнається хлопець. 

Водночас Лосєв сам не розуміє, навіщо до матеріалів його справи додали публікацію про сон із Зеленським. 

“Можна було прибрати про сон, щоб самим не ганьбитись. Я не уявляю цього: ефесбівець років 40 із Забайкальська сидів і із серйозним обличчям передруковував мою сторіс про те, як мені наснився Зеленський?! Це ідіотизм”, – вважає він. 

Нагадаємо, що нещодавно суд у Росії визнав – дані про вбитих Путіним на війні в Україні росіян морально розкладають самих росіян. 

Фотографія обкладинки: Daily Beast

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter