Онлайн-школа Skvot запускає безплатний курс жестовою мовою з ретуші фото

Дата: 22 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Онлайн-школа Skvot запускає безплатний інклюзивний курс з ретуші фото у Photoshop для людей з порушенням слуху.

Про це йдеться на інстаграм-сторінці школи.

Фото: Skvot

Курс викладатиме Дарія Червона, яка працює з ретушшю понад 10 років. Жестовою мовою його переклала Наталія Кравцова – голова Всеукраїнської асоціації перекладачів жестової мови.

Учасників навчать обробляти фото, працювати з кольорокорекцією, світлом і референсами у Photoshop. За результатами курсу учні зберуть портфоліо та дізнаються, де шукати клієнтів.

“Ми хочемо жити в країні, де креативна професія – це не привілей людей з Рейтарської, а опція для кожного. Тому Skvot створив онлайн-курс із ретуші фото для людей з порушеннями слуху, щоб не жити у світі, де на будь-який запит отримуєш “404”. Програма інклюзивного курсу така ж, як й у звичайного. Студенти такі ж, як й у звичайному”, – зазначила співзасновниця Skvot Інна Чут.

Навчання розпочнеться 11 березня. Для участі у курсі необхідно зареєструватися.

Цей інклюзивний курс є першим на Skvot, але не останнім, кажуть в онлайн-школі. Далі планують запустити жестові курси з графічного дизайну й ілюстрації.

Нагадаємо, що Одеський національний художній музей запустив новий відеопроєкт під назвою Her Story, присвячений жіночим постатям у світовому та українському мистецтвах. Він складається з пʼяти мінілекцій з перекладом жестовою мовою.

У відео розповідається про загальну ситуацію з репрезентацією художниць, а також про п’ятьох мисткинь, праці яких є в самому музеї, – Катерину ПетрококіноДіну Фруміну, Раїсу Нудельман, Людмилу Ястреб та Маргариту Жаркову.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter