Омбудсмани України та Росії зустрілися на міжнародній конференції в Анкарі

Дата: 11 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Український Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець та російська Омбудсман Тетяна Москалькова зустрілися в Туреччині в межах міжнародної конференції “Майбутнє прав людини у 21-му столітті”.

Про це Лубінець повідомив у телеграмі.

Фото: Дмитро Лубінець

За словами українського Омбудсмана, сторонам вдалося обговорити широкий спектр гуманітарних проблем та питань, повʼязаних з наданням правозахисної допомоги росіянам та українцям.

Дмитро Лубінець також зазначив, що вдалося обмінятися конкретними пропозиціями, але подробиць він не розкрив.

“Під час обговорення з турецької сторони прозвучали конкретні пропозиції щодо активізації вирішення гуманітарних питань. Туреччина, як партнер України, неодноразово демонструвала свою активну участь у вирішенні багатьох проблем, пов’язаних зі збройною агресією Росії. Зокрема, вдалим кейсом була “зернова угода” щодо розблокування експорту українського зерна.

Тому ми цінуємо допомогу Турецької Республіки та позитивно сприймаємо ініціативи будь-яких інших країн, які хочуть допомогти українському народу!” – повідомив він.

За підсумками діалогу Москалькова в телеграмі написала, що обговорила з українським Омбудсманом питання надання гуманітарної допомоги громадянам двох країн. Інші деталі не наводяться. 

Нагадаємо, що в червні 2022 російську Уповноважену журналісти ловили на поширенні фейків про військовополонених. Так, Москалькова розповідала про нібито небажання українців повертатися додому з полону. У відповідь на це в українському Міноборони нагадали, що серед російських полонених чимало тих, хто не хоче повертатися до Росії, і ті, на кого там уже надійшли похоронки, а тому ситуація є діаметрально протилежною.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter