Російська омбудсман Москалькова поширює фейк про нібито небажання українських військовополонених повертатися додому

Дата: 13 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Російська уповноважена з прав людини Тетяна Москалькова поширює фейк про нібито небажання українських військовополонених повертатися додому.

Про це повідомляє інформаційна агенція Міноборони АрміяInfo.

Тетяна Москалькова. Фото: ТАСС

Новини із заявою Москалькової напередодні почали публікувати російські медіа. У повідомленнях ішлося про те, що нібито під час зустрічей у тимчасово окупованому Севастополі з полоненими українцями ті попросили її зв’язатися з їхніми рідними, які, своєю чергою, почали надсилати Москальковій листи.

“Надходять нові звернення від українських матерів. Вони просять не повертати (до України. – Ред.) їхніх синів, тому що вони вважають, що вони або будуть відправлені на фронт, або зазнають репресій”, – каже російська омбудсман. 

Попри те що в цитаті Москалькової йдеться про звернення від матерів, одразу після цього в тексті, наприклад, видання ТАСС наголошують, що звернення надійшли “від двох військовополонених”.

В українському Міноборони заяви омбудсмана називають фейком, який російські медіа публікують через брак новин із фронту та фантазії. 

“Так звана уповноважена з прав людини в Росії просуває лише пропагандистські наративи. Натомість згідно зі своїми обов’язками мала б повідомляти про величезну кількість загиблих московитів на війні чи злочинні накази кремлівських ватажків про влаштування геноциду українського народу”, – зазначають у повідомленні АрміяInfo.

Також у відомстві нагадали, що серед російських полонених “строковиків” є ті, хто не хоче повертатися до Росії, і ті, на кого там уже надійшли похоронки, а тому ситуація з небажанням повертатися на батьківщину є діаметрально протилежною.

Нагадаємо, що дружини та матері українських військових з “Азовсталі” створили громадську організацію “Жінки зі сталі”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter