Окупанти змушують кримчан, які працюють у бюджетній сфері, йти на незаконні вибори президента РФ – ЗМІ

Дата: 15 Березня 2024
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Криму бюджетників змушують йти на незаконні вибори президента Російської Федерації, які проводяться з 15-го до 17 березня.

Про це інформує “Суспільне” з посиланням на одного з працівників сфери освіти півострова.

 

“Нас всіх попередили, що ми маємо піти й проголосувати на виборах, щоб на роботі не було проблем. Після голосування, ми маємо зателефонувати куратору у наш навчальний заклад та доповісти, що проголосували. Нам не кажуть, що треба конкретно за когось голосувати. Головне створити явку, бо люди не хочуть йти на вибори”, – сказав він.

Про низьку явку також пишуть активісти руху “Жовта стрічка”. Рух повідомляє, що у тимчасово окупованому Генічеську Херсонської області російські окупанти силоміць забирають людей з власних домівок та змушують брати участь у “голосуванні” на “виборах” президента РФ.

15 березня у Росії – перший день голосування на президентських виборах. Вперше воно триватиме три дні – починаючи з 15 березня та закінчуючи основним днем виборів у неділю, 17 березня.

Дільниці відкриті також на окупованих територіях України – на тимчасово контрольованій Росією території Запорізької, Херсонської, Донецької, Луганської областей та в Автономній Республіці Крим. 

 

Напередодні Верховна Рада звернулася до урядів, парламентів іноземних держав, міжнародних організацій, парламентських асамблей у зв’язку з проведенням Росією “президентських виборів” на тимчасово окупованій території України.

У своєму зверненні депутати наголосили на важливості протидії спробам РФ залучити міжнародних спостерігачів для легітимізації так званих «президентських виборів» на тимчасово окупованій території.

Поміж іншим парламент закликав посилити санкційний тиск на Росію та застосувати або посилити персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи стосовно посадових осіб і громадян РФ, причетних до організації та проведення незаконних “президентських виборів” на тимчасово окупованій території України.

У зверненні міститься і заклик до консолідації зусиль усіх партнерів України для збільшення допомоги Силам безпеки та оборони України шляхом надання необхідної військової допомоги для посилення її оборонних спроможностей та сприяння відновленню територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаного державного кордону.

У британській розвідці вважають, що Росія фальсифікуватиме “вибори” та залякуватиме виборців на ТОТ з тим, щоб забезпечити перемогу президента РФ Володимира Путіна та створити враження “легітимності” вторгнення в Україну.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter