У Генічеську окупанти силоміць забирають людей з квартир, щоб змусити голосувати на “виборах” – “Жовта стрічка”

Дата: 15 Березня 2024
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Генічеську Херсонської області російські окупанти силоміць забирають людей з власних домівок та змушують брати участь у “голосуванні” на “виборах” президента РФ.

Про це повідомляє рух спротиву “Жовта стрічка”.

Фото:АНТИКОР

Активісти громадського руху розповіли, що військові РФ обходять квартири та викрадають людей, примушують їх “проголосувати” на “виборчих дільницях”.

“Ми таке вже бачили на псевдореферендумі та фейкових місцевих виборах”, – зазначив рух спротиву.

Напередодні у Херсонській області відбулося відкриття виборчих дільниць на так званих “виборах президента Російської Федерації”. Ставленик окупантів Володимир Сальдо, своїм голосуванням, у школі №3 в Генічеську, відкрив “виборчі дільниці”. 

Раніше ZMINA писала, що напередодні незаконних “виборів президента РФ” на окупованих територіях України активно почали моніторити сторінки місцевих мешканців у соцмережах. Також роблять побудинковий та поквартирний обхід людей. 

Нагадаємо, що проведення так званих “виборів” президента Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях України є незаконним та не матиме жодних правових наслідків, тож українська влада закликає світ засудити цей процес та не визнавати результатів такого “волевиявлення”. 

Українські дипломати нагадують, що “російська диктатура не має нічого спільного з демократією, зокрема процедурою відкритих і конкурентних виборів”, а розшукуваного Міжнародним кримінальним судом Путіна утримує при владі не вільне волевиявлення народу, а маніпуляції з конституцією, тотальна пропаганда, знищення політичної конкуренції та політичне насильство, включно зі вбивствами “значущих незалежних політичних фігур”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter