Напередодні “виборів” президента РФ росіяни обходять будинки на тимчасово окупованих територіях – Спротив

Дата: 19 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Росіяни, намагаючись легітимізувати псевдовибори на тимчасово окупованих територіях, роблять побудинковий та поквартирний обхід українців. 

Про це повідомляє Центр національного спротиву. 

Фото: ТАСС

“Головною причиною рейдів, які окупанти проводять на тимчасово окупованих територіях заздалегідь до “виборів”, стали зроблені висновки з проведення місцевого фейкового голосування у вересні 2023 року. Тоді мешканці тимчасово окупованих територій масово саботували псевдовибори: не відкривали двері, ігнорували відвідування дільниць тощо”, – розповіли в ЦНС. 

Так, тепер окупанти вирішили провести рейди заздалегідь, щоб зафіксувати будинки та квартири, де проживають люди.

Наразі так звані “члени виборчих комісій РФ” роблять обхід українців, збирають інформацію про них та агітують брати участь у російських президентських “виборах”. Вони ведуть незаконну аудіо- та відеофіксацію розмови. Під запис розпитують мешканців про те, чи “голосуватимуть” ті, а також чи знають, коли вибори.

У Центрі національного спротиву додали, що кожен член так званої “виборчої комісії” відповідатиме за організацію незаконних “виборів”. 

Раніше Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець закликав міжнародну спільноту рішуче засудити незаконні вибори на тимчасово окупованих територіях України та не визнавати їхніх “результатів”.

За словами Омбудсмана, довкола так званого “виборчого процесу” Росія також посилює інформаційну кампанію. Окрім використання власних пропагандистських медіа, намагається залучити іноземних журналістів. Це робиться задля того, щоб легітимізувати результати псевдоголосування в очах інших країн.

Нагадаємо, що окупаційна влада тимчасово окупованого лівобережжя Херсонщини хоче провести незаконні “вибори” президента РФ достроково – наприкінці лютого 2024 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter