На Херсонщині окупанти вирішили провести “вибори” президента РФ достроково

Дата: 07 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Окупаційна влада тимчасово окупованого лівобережжя Херсонщини хоче провести незаконні “вибори” президента РФ достроково – наприкінці лютого 2024 року.

Про це повідомили голова окупаційної Центральної виборчої комісії Херсонської області Марина Захарова та член громадської палати Олександр Малькевич.

Фото: РБК

Наприкінці 2023 року Центральна виборча комісія Росії ухвалила постанову, згідно з якою вибори президента РФ, які проходитимуть із 15 до 17 березня 2024 року, відбудуться і на тимчасово окупованих територіях Херсонської області.

Згодом, у січні 2024 року, депутат Херсонської облради Сергій Хлань написав, що окупанти хочуть провести незаконні президентські вибори на Херсонщині достроково через те, що майже всі населені пункти лівобережжя вважаються важкодоступними.

Тож, за словами Захарової та Малькевича, у семи так званих “муніципальних округах” (територіальна одиниця визначена окупаційною владою. – Ред.) голосування відбудеться з 27 до 29 лютого. Ще в семи “округах” вибори триватимуть з 1 до 3 березня.

Міністерство закордонних справ України закликає міжнародну спільноту засудити намір Росії провести президентські вибори на захоплених українських територіях та накласти санкції на причетних.

Нагадаємо, що у вересні минулого року росіяни проводили на окупованих територіях “вибори” до місцевих адміністрацій, за результатами яких перемогла партія Володимира Путіна – “Єдина Росія”. 

Тоді в Раді Європи висловили непохитну підтримку суверенітету, незалежності та територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, тож так звані “вибори”, організовані Росією на захоплених територіях, є фіктивними.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter