Окупанти засудили шістьох українських воїнів до тривалих строків ув’язнення: від довічного до 15 років

Дата: 26 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Так званий суд терористичного угруповання “ДНР”, підконтрольного Росії, засудив шістьох українських військових до тривалих строків за ґратами – від 15 років ув’язнення до довічного.

Про це повідомив слідчий комітет РФ.

Під час “суду” над українськими військовими. Скриншот з відео

Військові полку “Азов” Рустам Гочалієв і Віталій Кукуріку отримали 15 років ув’язнення в колонії суворого режиму. Військовослужбовці артилерійської розвідки 36 окремої бригади морської піхоти ЗСУ Євген Якубенко, Дмитро Латишев, Володимир Кучеренко та Сергій Балицький – довічне, йдеться в повідомленні.

Гочалієва та Кукуріку росіяни й підконтрольний їм “суд” звинуватили в тому, що вони ще в травні 2017 року в районі села Лебединське осколково-фугасними снарядами нібито пошкодили вісім житлових будинків та три об’єкти соціальної сфери, зокрема й школу, де перебували люди.

Якубенка, Латишева, Кучеренка, Балицького звинуватили в тому, що вони із 6 до 15 березня 2022 року нібито розстріляли 14 людей у Маріуполі.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що на окупованих територіях Луганської та Донецької областей бойовики “засудили” трьох українських військовополонених, серед яких правозахисник та журналіст Максим Буткевич. Разом з ним “засудили” Віктора Похозея та Владислава Шеля

Усім їм закидали “жорстоке поводження з цивільним населенням та застосування в збройному конфлікті заборонених методів”

Бойовики відправили до колонії суворого режиму Похозея на вісім з половиною років, Буткевича – на 13 років, Шеля – на 18 з половиною років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter