Окупанти визнали викрадення під час окупації Херсона понад 12 тисяч картин

Дата: 04 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Під час окупації Херсона росіяни вивезли до тимчасово непідконтрольного Україні Криму понад 12 тисяч картин.

Про це заявив “міністр культури” окупованої частини Херсонщини Артем Лагойський в ефірі програми “На зв’язку з міністром” на проросійському радіо “Таврія”, пише ZMINA.

Лагойський заявив, що експонати вивезли в жовтні 2022 року. З Херсонського краєзнавчого музею частину їх доправили до Музею оборони Севастополя, частину – до Херсонеса Таврійського.

З Херсонського художнього музею до сімферопольського музею “Таврида” окупанти вивезли 12 тисяч картин.

Як наголосив “міністр”, експонати вивезли з Херсона, щоб вони “не зазнали осквернення з боку бойовиків та націоналістів”.

Викрадені з Херсона картини окупанти виставили в Криму. Джерело: радіо “Таврія”

Нагадаємо, в серпні нинішнього року Херсонський художній музей встановив, що одна з украдених під час окупації міста картин опинилася в росіян. Цю роботу помітили в сюжеті на російському телеканалі. 

Раніше ZMINA повідомляла про те, що на початку листопада 2022 року окупанти під приводом “евакуації” розграбували Херсонський художній музей. Їм допомагали деякі співробітники музею, що погодилися співпрацювати з росіянами. 

Керувала так званою  “евакуацією” псевдодиректорка Наталя Десятова, яку херсонці можуть знати як співачку з кафе “Театральне”. Допомагали їй деякі співробітники музею, що погодилися співпрацювати з росіянами. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter