На Херсонщині росіяни влаштовують провокації, щоб виявити активістів, які допомагають ЗСУ − Маляр

Дата: 09 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Російські окупанти продовжують здійснювати заходи, спрямовані на виявлення проукраїнськи налаштованих громадян, які співпрацюють із Силами оборони України на Херсонщині. Для цього вони вчиняють провокації.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр у своєму телеграм-каналі. 

Акція проти російської окупації на Херсонщині. Фото: Перший Регіональний

За її словами, у місті Каховка та інших населених пунктах Херсонської області противник поширює фейки про відведення окупаційних військ та проводить демонстраційні дії так званого масового переміщення військової техніки.

“Ворожі агенти провокують людей на вільне висловлювання та передавання інформації про них до окупаційних так званих “правоохоронних органів”, – пише Маляр. 

Крім того, заступниця міністра оборони додає, що російські окупанти навмисно відімкнули абонентів від операторів російського мобільного зв’язку й дротового інтернету, а під час цього вимкнення вулицями курсували автомобілі, оснащені спеціальним електронним обладнанням для виявлення роботи передавачів інформації.

Раніше ZMINA повідомляла, що активісти руху спротиву на тимчасово окупованих територіях України “Жовта стрічка” розпочали безстрокову акцію “Лови подачу”, де підписують тенісні кульки патріотичними висловами й розповсюджують їх вулицями окупованих міст.

Активісти руху спротиву “Жовта стрічка” в липні закликали місцевих жителів бойкотувати псевдовибори на тимчасово окупованій частині Луганської області. 

Також запустили чат-бот “Очі” для збору інформації про злочини росіян на тимчасово окупованих територіях України.

Нагадаємо, рух громадянського спротиву виник торік навесні в Херсоні, майже одразу після того, як його захопили російські війська, і швидко поширився на інші окуповані території. 

Активісти стали лауреатом премії Європейського парламенту імені Андрія Сахарова – їх згадують в описі кандидата-переможця. 

Читайте також: “Найстрашніше, коли пишеш людині: “Привіт, як справи?”, а вона два місяці не відповідає”: засновник “Жовтої стрічки” розповів про спротив в окупації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter