Активісти “Жовтої стрічки” готуються зривати псевдовибори на окупованій Луганщині

Дата: 07 Липня 2023
A+ A- Підписатися
Активісти руху спротиву “Жовта стрічка” закликають місцевих жителів бойкотувати псевдовибори на тимчасово окупованій частині Луганської області. 

Про це активісти повідомили у своєму телеграм-каналі.

 

Фото: телеграм-канал руху “Жовта стрічка”

“Росіяни планують провести свої так звані “місцеві вибори” на окупованих територіях 10 вересня. Рух “Жовта Стрічка” закликає місцевих жителів бойкотувати цей захід”, – йдеться в повідомленні

Також активісти готують низку заходів для зриву процесу “голосування” і фіксують усіх колаборантів, які братимуть участь в підготовці до “псевдовиборів”. 

“Наші активісти в Луганську вже маркують приміщення, де буде проходити цей цирк, літерою “Ї”, – додали в ініціативі. 

Раніше активісти громадського руху спротиву “Жовта стрічка” запустили чат-бот “Очі” для збору інформації про злочини росіян на тимчасово окупованих територіях України.

Нагадаємо, що “Жовта стрічка” закликає мешканців тимчасово окупованих територій спалювати речі з російськими триколорами або георгіївськими стрічками. Активісти розпочали безстрокову акцію “Пали російське”. 

Рух громадського спротиву виник торік навесні в Херсоні, майже одразу після того, як його захопили російські війська, і швидко поширився на інші окуповані території. 

Активісти стали лауреатом премії Європейського парламенту імені Андрія Сахарова – їх згадують в описі кандидата-переможця. 

Читайте також: “Найстрашніше, коли пишеш людині: “Привіт, як справи?”, а вона два місяці не відповідає”: засновник “Жовтої стрічки” розповів про спротив в окупації. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter