Активісти “Жовтої стрічки” запустили чат-бот “Очі” для збору злочинів росіян на ТОТ

Дата: 01 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Активісти громадського руху спротиву “Жовта стрічка” запустили чат-бот “Очі” для збору інформації про злочини росіян на тимчасово окупованих територіях України.

Про це активісти повідомили у своєму телеграм-каналі.

Фото: телеграм-канал руху “Жовта стрічка”

“За допомогою цього чат-боту ми будемо збирати інформацію про злочини росіян на тимчасово окупованих територіях України та передаватимемо ці дані профільним організаціям та органам, які професійно займаються розслідуванням злочинів вчинених окупантами”, – йдеться в повідомленні.

Активісти також додають, що руху спротиву вже понад рок і вони щодня отримують десятки повідомлень про порушення прав людини на тимчасово окупованих територіях України.

“Кожен злочин має значення і за кожен злочин російські військові злочинці будуть нести відповідальність”, – додали представники “Жовтої стрічки”.

Раніше ZMINA повідомляла, що активісти руху опублікували офіційну заяву щодо так званих “місцевих виборів” на тимчасово окупованих територіях України й закликали містян до масового блокування та ігнорування дільниць.

Нагадаємо, що “Жовта стрічка” закликає мешканців тимчасово окупованих територій спалювати речі з російськими триколорами або георгіївськими стрічками. Активісти розпочали безстрокову акцію “Пали російське”. Також протягом доби вони намалювали понад сотню графіті в містах окупованого Криму, зокрема у Феодосії, Ялті та Сімферополі.

Рух громадського спротиву виник торік навесні в Херсоні, майже одразу після того, як його захопили російські війська, і швидко поширився на інші окуповані території. 

Активісти стали лауреатом премії Європейського парламенту імені Андрія Сахарова – їх згадують в описі кандидата-переможця. 

Читайте також: “Найстрашніше, коли пишеш людині: “Привіт, як справи?”, а вона два місяці не відповідає”: засновник “Жовтої стрічки” розповів про спротив в окупації  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter