Активісти “Жовтої стрічки” за добу намалювали більш ніж сотню графіті в окупованому Криму

Дата: 05 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Активісти громадського руху спротиву “Жовта стрічка” протягом доби намалювали понад сотню графіті в містах окупованого Криму, зокрема у Феодосії, Ялті та Сімферополі. 

Про це повідомили в телеграм-каналі руху.   

Фото: телеграм-канал “Жовта стрічка”

Окрім графіті активісти також традиційно розвішували жовті стрічки. 

“Для нас жовтий колір – колір свободи та спротиву. Для росіян – колір, який викликає страх та занепокоєння. Саме тому окупаційна влада намагається все швидко замалювати, стерти, зіпсувати”, – розповідають активісти. 

Фото: телеграм-канал “Жовта стрічка”

Раніше з тимчасово окупованого Криму на підконтрольну Україні територію виїхала активістка громадянського руху опору “Жовта стрічка”, яку переслідувала ФСБ Росії. Також “Жовта стрічка” закликає небайдужих збирати інформацію про встановлені відеокамери в окупації й писати проукраїнські гасла на російських банкнотах. 

Рух громадського спротиву виник торік навесні в Херсоні, майже одразу після того, як його захопили російські війська, і швидко поширився на інші окуповані території. 

Активісти стали лауреатом премії Європейського парламенту імені Андрія Сахарова – їх згадують в описі кандидата-переможця. 

Нагадаємо, що ZMINA поговорила із засновником громадянського руху спротиву “Жовта стрічка” про те, як виник рух, чому дедалі більше людей до нього долучається, яким є спротив в окупації, наскільки це небезпечно і яких масштабів вдалося досягти.       

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter