Окупанти скидають близько 3500 КАБів на місяць на цивільну інфраструктуру в Україні – Зеленський

Дата: 15 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Лише для ударів по цивільному населенню та цивільній інфраструктурі, російські війська використовують 3200-3500 керованих авіаційних бомб на місяць.

Про це розповів президент Володимир Зеленський в інтерв’ю італійському телеканалу Sky TG24.

Наслідки обстрілу російськими КАБами на Донеччині. Архівне фото. Джерело: поліція Донецької області

“Вони використовують тисячі цих КАБів спеціально для того, щоб люди боялись і тікали з того чи іншого міста, з тієї чи іншої громади, а Росія мала змогу окупувати ці села й міста. І це головна ціль”, – заявив Зеленський.

За його словами, таку саму тактику килимового бомбардування використовував лідер нацистської Німеччини Адольф Гітлер під час Другої світової війни. 

Керована авіаційна бомба – один із видів авіаційних боєприпасів, оснащена аеродинамічними поверхнями та системою наведення. Такі боєприпаси поєднують високу точність влучання та значну потужність бойової частини.

Нагадаємо, ще у березні 2022 року правозахисна організація “Truth Hounds” зібрала свідчення того, що Росія використовує в населених районах України некеровані (вільного падіння) бомби, касетні та запалювальні боєприпаси. Безвідносно до наявності військових об’єктів чи відстані до них застосування такої зброї, особливо коли йдеться про збройні дії в містах, може вважатися як мінімум невибірковою атакою. Така атака завдає непропорційної шкоди цивільному населенню. А це не лише однозначно заборонено міжнародним гуманітарним правом, але також є воєнним злочином у розумінні українського національного законодавства та Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter