Окупанти призначили на 11 вересня референдум про анексію Донецької області – Андрющенко

Дата: 28 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Окупанти призначили референдум з метою легалізації анексії Донецької області Росією на 11 вересня.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Фото: Цензор.НЕТ

“Референдум про анексію Донецької області до Росії призначено на 11 вересня 2022 року. Окупаційні адміністрації отримали вказівки підготувати місця проведення та “комісії з проведення” і передали їх, зокрема, комітетам самоорганізації населення. Готують проведення під святкування звільнення Донбасу від нацистських загарбників. Одночасно з радянським Днем міста Маріуполь. Символізм у всьому…” – зауважив Андрющенко. 

Раніше Центр національного спротиву, створений Силами спеціальних операцій Збройних сил України, повідомляв, що російські окупанти хочуть приурочити голосування на так званих “референдумах” у Мелітополі та Херсоні до російського “єдиного дня голосування” 11 вересня.

У цей день на території Росії заплановані вибори депутатів і губернаторів у кількох регіонах. Окрім того, ближче до цієї дати на захоплених територіях планують розпочати роботу російського Промсвязьбанку.

Водночас плани окупантів наражаються на опір населення. В окупаційних адміністраціях немає охочих виконувати адміністративну роботу. Наразі в адміністраціях захоплених районів Запорізької області працюють чиновники з РФ, яких щомісяця змінюють на ротаційній основі. 

Нагадаємо, що Путін підписав указ про спрощене приймання в громадянство Росії мешканців окупованих територій Херсонської та Запорізької областей України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter