Окупаційний “суд” у Криму арештував Абдуллу Ібрагімова на три доби за символіку “Хізб ут-Тахрір”

Дата: 23 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Затриманого після обшуку 22 липня кримського татарина Абдуллу Ібрагімова незаконний “Євпаторійський міський суд” арештував на три доби за адміністративною статтею.

Про це інформує громадське об’єднання “Кримська солідарність”.

Адвокати розповіли об’єднанню, що “суд” заарештував чоловіка за ч. 1 ст. 20.3 КпАП Росії (“пропаганда, публічна демонстрація нацистської атрибутики чи символіки, або атрибутики чи символіки, схожих з нацистською атрибутикою чи символікою до ступеня змішування, або атрибутики чи символіки екстремістських організацій, або інших атрибутики чи символіки, пропаганду чи публічну демонстрацію яких заборонено федеральними законами”).

“Причиною арешту стало зображення символіки забороненої в РФ партії “Хізб ут-Тахрір”, опубліковане на сторінці Ібрагімова в соціальній мережі “ВКонтакте”, – пояснили активісти.

Захист зазначав під час засідання, що Ібрагімов на момент розміщення фото перебував в Україні, де цю організацію не заборонено. Також адвокати звернули увагу на процесуальні помилки, допущені під час складання рапорту.

“Суд роз’яснив, що місце перебування Ібрагімова не має значення, оскільки на момент висунення обвинувачення запис усе ще був на його сторінці. Неточності в рапорті ж, на думку колегії, “не впливають на кваліфікацію правопорушення”, – додали в “Кримській солідарності”.

Адвокат Едем Семедляєв уточнив виданню “Ґрати”, що вказаний пост Абдулла Ібрагімов зробив ще у 2013 році. За інформацією видання, Ібрагімов визнав, що розміщував зазначені в адмінпротоколі матеріали, однак це було давно і порушувати законодавство він не мав наміру. Згідно з українським законодавством, ця символіка, як і сама ісламська партія, не заборонені.

Нагадаємо, вранці 22 липня російські силовики розпочали обшук у будинку 57-річного Алі Ібрагімова і його 27-річного сина Мустафи. Пізніше до будинку Алі Ібрагімова під’їхала швидка допомога. Російські силові відомства обшук поки не коментували публічно. 

 

Водночас Прокуратура Автономної Республіки Крим і Севастополя почала кримінальне провадження за фактом цього обшуку російських силовиків.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на своїй фейсбук-сторінці закликала міжнародну спільноту відреагувати на дії російських силовиків у Євпаторії.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров назвав цей обшук “особливою формою залякування кримських татар” та “нехтуванням елементарними правами людини”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter