Окупаційні військові в Криму організували конкурс зі збирання зброї для молоді

Дата: 18 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Російські військові в тимчасово окупованому Криму провели конкурс для молодих учасників регіональних відділень ДТСААФ і Добровільне товариство сприяння армії, авіації та флоту РФ. на Кубок командувача Чорноморського флоту Росії. Учасники змагалися в збиранні й розбиранні зброї, наданні першої медичної допомоги, стройовій підготовці.

Про це інформує пресслужба міноборони РФ

Повідомляється, що конкурс провели задля “оцінювання ефективності діяльності військово-патріотичних клубів та перевірки рівня підготовленості їхніх вихованців”.

У російському відомстві зазначили, що в церемонії закриття заходу взяв участь командувач Чорноморського флоту Росії віцеадмірал Ігор Осипов.

Нагадаємо, у Сімферополі де-факто влада провела військово-спортивну естафету для школярів, які ввійшли до складу російської воєнізованої організації “Юнармія”.

Як відомо, ст. 438 Кримінального кодексу України не дозволяє застосування засобів ведення війни, заборонених міжнародним правом, та інші порушення законів і звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами. Стаття 51 IV Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни забороняє державі-окупанту тиск і примус мешканців окупованої території до служби у своїх збройних силах, а також пропаганду на користь добровільного вступу до армії держави-окупанта. Прокуратура Автономної Республіки Крим наразі розслідує злочин мілітаризації в Криму за ч. 1 ст. 438 КК України. 

Раніше українські правозахисні організації заявили, що зібрали дані про “причетних до мілітаризації дітей” у Криму. Серед них щонайменше 12 осіб: від незаконних “міністрів освіти Криму” до вчителів шкіл, які булять дітей за невступ до мілітаристських формувань. 

Восени минулого року Прокуратура Автономної Республіки Крим та Кримська правозахисна група надіслали до Міжнародного кримінального суду (МКС) спільне інформаційне повідомлення про мілітаризацію кримських дітей як воєнний злочин. 

У матеріалах, переданих МКС, містяться факти про проведення занять з тактики і стратегії військових дій, будовою сучасного стрілецької зброї. Дітей навчають, як застосовувати певні види піхотного озброєння, зокрема автомат Калашникова та ручні гранати.

Як відомо, 11 грудня прокурорка МКС Фату Бенсуда завершила попереднє розслідування в справі “Ситуація в Україні”. Офіс прокурора збирається звернутися до суддів МКС із клопотанням про порушення кримінальної справи. 

Детальніше про мілітаризацію кримських дітей ви можете дізнатись у статті Миколи Мирного “Армія майбутнього”: як Росія мілітаризує українське дитинство в Криму”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter