Окупаційні силовики обшукали будинок кримського татарина під Сімферополем

Дата: 14 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Співробітники незаконного “Центру з протидії екстремізму” (Центру “Е”) обшукали будинок Абдуселяма Селяметова в селі Зарічне Сімферопольського району Криму, вилучивши всю техніку.

Про це інформує громадська ініціатива “Кримська солідарність” із посиланням на адвоката Рустема Кямілєва.

За інформацією організації, Селяметова в будинку не було. Він уже кілька років перебуває за межами Криму. В будинку був тільки його старший син Аділь.

Окупаційні силовики прийшли о 5:30. Водночас із ними були двоє понятих і один спеціаліст.

Як стверджує Аділь Селяметов, усі співробітники були без масок, права йому не роз’яснювали, а постанову на обшук не зачитали.

“Один зі співробітників пояснив Аділю, що обшук проводився в межах слідства в іншій кримінальній справі, пов’язаній з тероризмом. Зокрема, їх цікавила IP-адреса Селяметова і зміст листувань. Що це за справа і як IP-адреса сім’ї Селяметових пов’язана з нею, ми обов’язково вивчимо”, – прокоментував адвокат.

Повідомляється, що оперативники після ретельного огляду забрали релігійну літературу, підручники, телефон, системний блок і відеомагнітофон.

За даними активістів, правоохоронці склали протокол та залишили номер слідчого, в якого можна буде через тиждень забрати телефон.

Російські правоохоронці публічно не прокоментували обшук.

Тим часом секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев 14 квітня заявив, що “українські спецслужби намагаються організувати теракти й диверсії” на території півострова. Він пов’язав “терористичні загрози” з “агресивною антиросійською політикою України”, яка, як вважає Патрушев, причетна до “формування підпільних осередків організацій “Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі” та “Свідки Єгови”.

Голова Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник у коментарі виданню ZMINA висловила думку, що заяви очільника ФСБ Олександра Бортникова та секретаря Ради безпеки Росії Патрушева про посилення антитерористичних заходів у Криму призведуть до нових незаконних затримань кримчан. 

Як відомо, Росія останнім часом істотно збільшує бойові дії своїх гібридних сил на окупованій частині Донбасу, що грубо порушують умови режиму припинення вогню, але водночас намагається звинуватити в цих порушеннях українські війська. Крім того, значне нарощування російських військ у Криму і біля кордонів України викликає в Києва та його західних союзників занепокоєння з приводу можливості нового відкритого вторгнення російських військ в Україну.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter