Окупаційні суди Криму призначили штрафів за “дискредитацію армії РФ” щонайменше на 23,7 млн рублів

Дата: 18 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Окупанти в Криму призначили місцевим жителям штрафів за “дискредитацію армії РФ” щонайменше на 23,7 мільйонів російських рублів.

Про це повідомила пресслужба Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь.

Ілюстративне фото. Джерело: Getty Image

Загалом, станом на 11 липня 2024 року зафіксовано 847 випадків надходження матеріалів, складених за статтею 20.3.3 КпАП РФ до окупаційних судів на півострові. З них у 755 було винесено постанову про накладення адмінштрафу або приєднано до справи за іншою статтею та винесено сукупне рішення. У десяти випадках розгляд матеріалів продовжується.

Щодо жінок винесено 309 (41%) постанов, щодо чоловіків – 446 (59%), йдеться в повідомленні.

Так, жителька Ялти публікувала коментарі в соцмережах із закликами проти окупантів. Силовики затримали жінку, матеріали справи направили до окупаційного “суду”.

Ще один кримчанин у соцмережах підтримував Меджліс кримськотатарського народу, вболівав за Україну та виступав проти окупації. Чоловіка затримали окупанти й змусили просити вибачення на камеру.

Батько ялтинського спортсмена демонстративно не встав під час виконання гімну Росії на турнірі у Сімферополі. За це чоловіка переслідують окупанти.

Водночас активісти руху “Жовта Стрічка” продовжують чинити спротив окупантам в Криму, знищують примірники пропагандистських матеріалів та поширюють патріотичну символіку в окупованих містах на півострові, зокрема у Ялті, Сімферополі, Севастополі, Алушті, ⁨Євпаторії та Коктебелі. Остання акція з розповсюдженням символіки була присвячена Дню української державності.

Рух спротиву “Зла Мавка” продовжує вести свої щоденники, поширювати щотижневик, де розкриваються злочини окупантів, а також поширювати свою символіку.

Про посилення спротиву свідчать і нові незаконні адміністративні провадження в окупаційних судах Криму за статтею про так звану “дискредитацію ЗС РФ”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, у Білогірську окупованого Криму затримали кримського татарина Кемала Сітумерова за “образу Росії, армії та президента”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter