Офіс Зеленського подає до суду на журналістів “Схем”

Дата: 14 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Офіс президента України подає до суду на журналістів програми “Схеми” через сюжет про можливу зустріч Володимира Зеленського із секретарем Радбезу Росії Миколою Патрушевим в Омані.

Про це повідомили на сайті глави держави. 

Про можливу зустріч Зеленського з Патрушевим журналісти розповіли напередодні. Вони стверджують, що Зеленський повернувся з Оману до Києва чартерним літаком того ж дня, коли тим самим бортом до країни прилетів секретар Радбезу РФ.

За даними “Схем”, до поїздки Зеленського Патрушев у Москві зустрічався з мером Харкова Геннадієм Кернесом і двоюрідним братом екснардепа від Партії регіонів Ельбруса Тедеєва Робертом. Водночас відомо, що три роки новопризначений голова ОП Андрій Єрмак працював у нардепа помічником.

В Офісі Зеленського вже встигли заявити, що викладені в програмі факти – брехня. 

“Ми прагнемо діалогу і готові коментувати факти. Основна проблема сюжету “Схем” у тому, що коментувати там нічого. Це все – неправда від початку і до кінця, і немає жодного об‘єктивного твердження, яке могло б стати реальним, ґрунтовним предметом для обговорення”, – написав напередодні у своєму фейсбуці Єрмак.

Всім доброї ночі!Знаєте, от тільки позавчора я озвучив позицію Офісу президента щодо того, що свобода слова є одним із…

Опубліковано Андрієм Єрмаком Четвер, 13 лютого 2020 р.

Брехнею назвали викладені журналістами факти й у Кремлі.

У повідомленні на сайті Зеленського сказано, що він “ніколи в житті не зустрічався (особисто чи в рамках міжнародних заходів), не розмовляв і не спілкувався в інший спосіб з Миколою Патрушевим”. Від журналістів “Схем” в ОП чекають спростування та вибачень. 

Нагадаємо, що наприкінці минулого року редакція програми “Схеми” подала до Київського апеляційного суду скаргу на ухвалу Печерського суду, яка надала слідчим ДБР дозвіл на тимчасовий доступ до редакційної комунікації й інших даних журналістів програми, що готували розслідування про таємну відпустку колишнього президента Петра Порошенка на Мальдівах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter