Офіс генерального прокурора перевірить дані з інтерв’ю двох “вагнерівців” про вбивства на Донеччині

Дата: 18 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Офіс генерального прокурора перевіряє інформацію щодо скоєння членами міжнародної злочинної організації “Вагнер” воєнних злочинів, про які ті розповіли напередодні правозахисному проєкту Gulagu.net. 

Про це розповіли у відомстві. 

Азамат Улдаров та Олексій Савичев

Інтерв’ю з деталями розстрілів цивільних жінок та дітей, а також убивств поранених українських бійців та росіян, які відмовлялися виконувати накази, дали двоє найманців – Олексій Савичев та Азамат Улдаров. Обох російська влада завербувала з місць позбавлення волі. 

Окрім самих фактів убивств найманці розповідали деякі деталі, наприклад щодо місця розташування траншеї з тілами приблизно 60 поранених та “дезертирів”, які один з чоловіків закидав гранатами та підпалив. 

За озвученими  фактами вже внесли відомості до ЄРДР за статтею “Порушення законів та звичаїв війни”. 

“Обставини, зазначені в інтерв’ю, будуть перевірені в межах розслідування кримінальних проваджень, їм буде надана відповідна правова оцінка”, – запевняють слідчі. 

Невдовзі після виходу інтерв’ю правозахисники з Gulagu.net опублікували довідки обох найманців про помилування Путіним. 

Нагадаємо, що Верховна Рада ще на початку цього року визнала ПВК “Вагнер” міжнародною злочинною організацією та попросила світ наслідувати цей приклад. Керівнику ПВК Євгену Пригожину повідомили підозру в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України та веденні агресивної війни. 

У Великій Британії та Сербії юристи позиваються щодо “вагнерівців” за тероризм і воєнні злочини в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter