Одну з найбільших лікарень Кривого Рогу реконструюють для лікування й відновлення українських військових

Дата: 22 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Криворізьку міську клінічну лікарню №2, що є однією з найбільших лікарень регіону, реконструюють для лікування та відновлення поранених захисників України з південного напрямку.

Про це розповіли в МОЗ. 

Криворізька міська клінічна лікарня №2. Фото: фейсбук-сторінка закладу

У внутрішніх приміщеннях закладу хочуть замінити інженерне та медичне обладнання. Окрім цього, поставлять нові меблі, утеплять фасади, замінять інженерні мережі та розпочнуть доброустрій прилеглої території. 

За планами, заклад матиме 587 ліжок у відділенні та 300 місць для відвідувачів у поліклініці. Також облаштують 14 операційних, консультативно-діагностичний центр, що прийматиме 190 пацієнтів на добу, й фізіотерапевтичне відділення з можливістю допомагати 60 пацієнтам на добу. 

Мають відкрити й відділення ультразвукової діагностики та блок амбулаторного гемодіалізу. Посадовці обіцяють, що простір у будівлі облаштують так, щоб ним без перешкод могли користуватися люди з інвалідністю. 

Такий вигляд матиме заклад після реконструкції, кажуть посадовці. Фото: МОЗ

Щодо суми, яку планують витратити на реконструкцію закладу, посадовці деталей не навели. 

Нагадаємо, поранені українські військові скаржаться, що не можуть отримати реабілітаційні послуги в Україні через фізичну недоступність будівель. Також більшість поранених бійців та бійчинь розповіла, що лікувалися за власні кошти чи гроші родини. 

Фотографія обкладинки: вікімапія 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter