Обвинувачений у катуваннях в “Ізоляції” Бражніков покинув Україну і попросив притулку у Франції

Дата: 28 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Євген Бражніков, обвинувачений у сприянні бойовикам “ДНР” та жорстокому поводженні з ув’язненими в тюрмі “Ізоляція”, який є також потерпілим у справі щодо цієї тюрми, виїхав з України та просить притулку у Франції.

Про це у твіттері повідомляє видання “Ґрати”.

Євген Бражніков

Обвинувачений у справі катівні “ДНР” “Ізоляція” Євген Бражніков виїхав з України та попросив притулку у Франції“, – йдеться в повідомленні.

Віталій Гончаров, адвокат Бражнікова у письмовому клопотанні до суду повідомив про участь свого підзахисного у відеоконференції.

Відзначається, що самого адвоката на засіданні не було через хворобу.

Суддя Сергій Родіонов відхилив клопотання захисту у відеоконференції та задовольнив прохання прокуратури й потерпілих про заміну захисника“, – пише видання “Новинарня”.

Судове провадження щодо Бражнікова перебуває на підготовчій стадії вже пів року. У справі є дев’ять потерпілих – колишні в’язні “Ізоляції”.

Бражніков — один із ключових обвинувачений у справі “Ізоляції”. Два роки він вільно пересувався територією України. А тепер ми бачимо — хоч це ще треба підтвердити, але за моїми даними — ця людина втекла”, – зазначив потерпілий, колишній в’язень катівні “Ізоляція” журналіст Станіслав Асєєв. 

Євгена Бражнікова обвинувачують у воєнних злочинах. Йому інкримінують жорстоке поводження з військовополоненим чи цивільним населенням (частина 1 статті 438 Кримінального кодексу України), а також сприяння діяльності терористичної організації (частина 1 статті 258-3 ККУ).

За даними слідства, з квітня 2014 до грудня 2019 року Бражніков сприяв діяльності окупаційної адміністрації РФ у тимчасово окупованому Донецьку та виконував розпорядження керівництва “Ізоляції”. Зокрема, він застосовував до полонених тортури та завдавав тілесних ушкоджень, щоб ті обмовили себе. Встановлено, що внаслідок його дій постраждали дев’ятеро з більш ніж семи десятків встановлених жертв. 

Правоохоронці наголошують, що вчинене є серйозним порушенням Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни від 1949 року.

Нагадаємо, Бражніков повернувся в Україну у межах обміну полоненими у грудні 2019 року. Він колишній працівник міліції. Чоловіка затримали у 2016 році та утримували в “Ізоляції” за підозрою у нібито підготовці вбивства ексочільника самопроголошеної “ДНР” Олександра Захарченка. Бражніков також є потерпілим у справі щодо вісьмох екскерівників “Ізоляції”.   

Фотографія обкладинки: strana.ua

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter