Обстріл Херсона 3 травня: встановили особи російських військових, які віддали наказ та вчинили атаку

Дата: 23 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Заочно про підозри в плануванні, підготовці, розв’язуванні та веденні агресивної війни, а також порушенні законів та звичаїв війни, вчинених за попередньою змовою, повідомили трьом російським військовим, причетним до вбивства 3 травня поточного року 24 цивільних та поранення 51 людини в Херсоні. 

Про це розповіли в СБУ. 

Макаревич, Марзоєв та Жаркіх

Йдеться про: 

  • генерал-полковника Олега Макаревича – командувача угрупованням військ ЗС РФ “Дніпро”;
  • генерал-лейтенанта Аркадія Марзоєва – командувача 22 армійського корпусу чорноморського флоту РФ;
  • підполковника Дмитра Жаркіх – командира 8 артилерійського полку берегової оборони 22 армійського корпусу берегових військ чорноморського флоту РФ.

3 травня поточного року, як встановили слідчі, росіяни вдарили з реактивної та ствольної артилерії по житловій багатоповерхівці, приватних будинках, торговельному центру, залізничному вокзалу, автозаправній станції та інших цивільних об’єктах Херсона. 

Фото: Нацполіція

Наказ на обстріл віддав генерал Макаревич, який у своєму розпорядженні уточнив не розрізняти цивільні та військові об’єкти. Есбівці вважають, що генерал Марзоєв займався підготовкою масованого удару, а підполковник Жаркіх безпосередньо командував обстрілом.

Нагадаємо, що торік у березні російські військові завдали авіаудару по лікарні та готелю в Миколаєві. Правозахисники з Truth Hounds, що входить до коаліції “Україна. П’ята ранку”, змогли встановити, чим, звідки та хто його завдав. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter