“Обхід санкцій”: британська Compass Plus співпрацює з російською платіжною системою “Мір”

Дата: 23 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Базована у Великій Британії компанія “Compass Plus Technologies” та декілька інших компаній продовжують співпрацювати з російською платіжною системою “Мір”, незважаючи на геноцидальну війну Росії проти України.

Про це йдеться в статті Market Watch.

Як відомо, платіжною системою керує російське акціонерне товариство “Національна система платіжних карток” (НСПК), створене у 2014 році, після міжнародних санкцій у відповідь на російську агресію.

Минулого року НСПК оголосила про інтеграцію своєї платформи транспортного оброблення з технологією TranzWare від компанії Compass Plus Technologies. Цей проєкт реалізували задля задоволення потреби користувачів платіжних карток “Мір”. 

Інтеграція платформ дозволяє банкам-еквайрам спростити процес оплати громадського транспорту за допомогою банківських платіжних технологій і вийти на ринок оплати проїзду в будь-якому місті й регіоні Росії.

У 2017 році Compass Plus також брав участь у пілотному проєкті з під’єднання платіжної системи “Мір” до мобільного сервісу Samsung Pay.

Раніше на сайті Compass Plus зазначалося, що процесингові центри компанії сертифіковані компанією “Мір”, але наразі російська платіжна система більше не значиться серед мереж, для яких сертифіковані процесингові центри.

Нагадаємо, тоталітарна Російська Федерація під час свого повномасштабного вторгнення в Україну вчиняє геноцид проти українського народу, який супроводжується фільтрацією населеннявоєнними злочинами та злочинами проти людяності.  

Відповідно до звіту проєкту KSE Institute, Росія завдала Україні на понад 127 мільярдів доларів збитків. Зокрема, пошкоджено житлового фонду на 50,5 мільярда доларів. Лише за період з червня до серпня країна-терорист завдала збитків на понад 31 мільярд доларів. 

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони та голови МЗС Росії Сергія Лаврова, Кремль не збирається обмежувати свою військову агресію сходом і планує повне знищення України.

Із 24 лютого 2022 року до 20 листопада 2022 року Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ ООН) зафіксувало 16 295 випадків загибелі або поранення цивільних осіб в Україні: 6 595 загиблих і 10 189 поранених. В ООН наголошують, що реальні втрати набагато вищі.

Наслідки російського вторгнення в м. Тростянець Сумської області, липень 2022 року

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну змусило 6,5 мільйона людей утекти за кордон. За підрахунками Міжнародної організації з міграції (МОМ), понад 8 мільйонів стали внутрішньо переміщеними особами.

За підрахунками ООН, станом на середину серпня понад 3 мільйони громадян України були вивезені добровільно чи примусово на територію Росії з окупованих територій Сходу та Півдня України.
 
Російські ЗМІ інформують, що станом на 1 серпня кількість переміщених з України до РФ перевищила 3 мільйони. Водночас половина з цього числа – жителі з районів, контрольованих незаконними збройними формуваннями Донеччини та Луганщини, які виїздили також ще до початку війни.
 
Після обстрілів, зокрема Сергіївки на ОдещиніКременчука на ПолтавщиніЧасового Яру, неодноразових застосувань касетних боєприпасів у житлових районах Харкова, бомб, що розлітаються на сотні уламків, спричиняючи смерть та каліцтва цивільних, влада України закликає визнати Росію державою-терористом та виключити з Радбезу ООН.
 
Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар напередодні закликала ООН підтримати створення трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України. Вона наголосила, що якщо за злочини не карають, а винних не притягують до відповідальності, то вони будуть ще більшими. Джеппар переконана, що, навіть коли президент РФ Володимир Путін програє свою війну, бізнес із Росією має бути неможливим, доки винних не буде притягнуто до відповідальності за злочини в Україні.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter