ОАСК просять ліквідувати Центр протидії корупції

Дата: 17 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Окружний адміністративний суд Києва просять зобов’язати Мін’юст звернутися до суду щодо припинення діяльності ГО “Центр протидії корупції”.

Про це повідомили на сайті суду. 

Позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність Міністерства юстиції України щодо неухвалення рішення з приводу невідповідності діяльності ГО “Центр протидії корупції” вимогам Закону “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки” й не звертається до суду з позовом про припинення діяльності відповідної громадської організації

На думку позивача, інформація, яка оприлюднена у ЗМІ свідчить про те, що ЦПК, аналізуючи діяльність дивізії військ СС “Галичина”, нібито займається пропагандою націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, чим порушує чинне законодавство. Водночас позивач просить ОАСК зобов’язати Мін’юст звернутися з позовом до суду про припинення діяльності ЦПК.

Річ у тім, що раніше суд визнав, що Інститут національної пам’яті незаконно надав висновок щодо неналежності символіки 14-ї гренадерської дивізії військ СС “Галичина” до символіки нацистського режиму.

Ще до появи інформації про позов активісти ЦПК та Автомайдану вирішили влаштувати під стінами Офісу президента акцію протесту у вигляді уроку: “Як ліквідувати Окружний адміністративний суд Києва”. Організатори нагадують, що розформувати суд можна лише через подання відповідного законопроєкту до Верховної Ради від глави держави.

Нагадаємо, що на початку року колектив Окружного адміністративного суду міста Києва призначив на посаду голови суду одіозного Павла Вовка, який торік став фігурантом так званої “вовчої справи”, пов’язаної із втручанням в роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter