Одіозного суддю Вовка призначили на посаду голови Окружного адміністративного суду Києва

Дата: 21 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Колектив Окружного адміністративного суду міста Києва призначив на посаду голови суду одіозного Павла Вовка, який минулого року став фігурантом так званої “вовчої справи”, пов’язаної із втручанням в роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Про це повідомили на сайті суду. 

 

Рішення щодо призначення Вовка на посаду збори суддів Окружного адміністративного суду ухвалили 21 січня. За проголосували 39 із 42 присутніх суддів.

Нагадаємо, що влітку минулого року НАБУ оприлюднило аудіозапис телефонних розмов, у якому йдеться, що голова ОАСК Павло Вовк і деякі судді втручались у діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККС). Для того аби уникнути обов’язкового кваліфікаційного оцінювання, їм були потрібні лояльні члени в комісії. Тож за втручання Вовка двох її учасників замінили наперед визначеними переможцями конкурсу за квотою Уповноваженої Людмили Денісової та Державної судової адміністрації.

Незадовго до цього Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило недостовірну інформацію в деклараціях тоді ще народної депутатки Денісової за 2015, 2016 та 2017 роки. За даними слідства, вона в обмін на скасування цих протоколів погодилася відкликати раніше призначеного за її квотою члена ВККС Андрія Козлова та замінити його на більш “лояльного” до Вовка і Ко кандидата. Згодом стало відомо, що Омбудсман Козлова таки звільнила та оголосила новий конкурс.

У серпні минулого року Вища рада правосуддя відмовила Генеральній прокуратурі в тимчасовому усуненні Вовка у зв’язку з розслідуванням кримінального провадження.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter