Німецькі лікарі з’ясували, що російського опозиціонера Навального все-таки отруїли

Дата: 25 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Медики берлінської клініки “Шаріте”, куди на лікування доставили російського опозиціонера Олексія Навального, повідомили, що політика отруїли. 

Відповідне повідомлення з’явилося на сайті клініки. 

За словами німецьких лікарів, Навального отруїли речовиною з групи інгібіторів холінестерази, однак отруту експерти не називали. Наразі росіянин перебуває в штучній комі, а його стан оцінюють як важкий. Водночас медики розповіли, що гострої загрози для життя Навального немає, проте вони досі не можуть сказати, які наслідки матиме отруєння.

Відомо, що речовини з групи інгібіторів холінестерази використовують, щоб пом’якшити симптоми деменції, які виникають, зокрема, через хворобу Альцгеймера. Однак є серед речовин з цієї групи й отруйні, що використовують як зброю, наприклад речовина під назвою “Новічок”. Саме нею у 2018 році у Великобританії отруїли колишнього співробітника російської військової розвідки Сергія Скрипаля та його доньку. 

Нагадаємо, що 20 серпня Олексій  Навальний, відомий своєю критикою чинної російської влади, летів з Томська до Москви, однак прямо в літаку йому стало зле, а тому лайнер екстрено сів в Омську. Команда Навального підозрює, що його отруїли. Відомо, що 44-річний політик займається розслідуваннями корупції серед топпосадовців РФ. Він публікує свої розслідування на власному ютуб-каналі. Останнє відео, яке там з’явилося, було присвячене акціям протесту в Хабаровську, які не вщухають у місті з липня. 

Раніше російські лікарі говорили, що причиною важкого стану Навального може бути порушення обміну речовин. 

Наразі в ЄС уже закликали Росію провести незалежне і прозоре розслідування ймовірного отруєння політика. З таким закликом виступила й канцлерка Німеччини Ангела Меркель. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter