Російські лікарі вважають, що Навальний впав у кому через порушення обміну речовин

Дата: 21 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

На думку російських лікарів, які намагаються врятувати життя опозиційного політика Олексія Навального, причиною його важкого стану могло бути порушення обміну речовин. Водночас рідні опозиціонера стверджують, що досі не почули чіткого діагнозу від медиків.

Про це повідомляє видання Meduza.

За словами головного лікаря омської лікарні Олександра Мураховського, порушення обміну речовин – одна з робочих версій. 

“На сьогодні в нас є робочі діагнози. Основний з цих робочих діагнозів, до якого ми найбільше схиляємося, – це порушення вуглеводного балансу. Тобто порушення обміну речовин. Спричинене це може бути різким зниженням цукру в крові в літаку, що спричинило втрату свідомості”, – сказав він. 

20 серпня прессекретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков, відповідаючи на запитання журналістів, повідомив, що влада країни допоможе перевезти політика за кордон на лікування. Однак 21 серпня лікарі в Омську відмовили в транспортуванні, аргументуючи це тяжким станом чоловіка. Колеги Навального вже заявили, що домагатимуться дозволу для перевезення через ЄСПЛ.

Нагадаємо, що 20 серпня Олексій  Навальний, відомий своєю критикою чинної російської влади, летів з Томська до Москви, однак прямо в літаку йому стало зле, а тому лайнер екстрено сів в Омську. Команда Навального підозрює, що його отруїли. Відомо, що 44-річний політик займається розслідуваннями корупції серед топпосадовців РФ. Він публікує свої розслідування на власному ютуб-каналі. Останнє відео, яке там з’явилося, було присвячене акціям протесту в Хабаровську, які не вщухають у місті з липня. 

Навального неодноразово затримували на акціях протестів. Минулого року міжнародна правозахисна організація Amnesty International визнала арештованих у Росії під час виборів до Московської міськдуми опозиціонерів в’язнями сумління. У 2014 році російські силовики хотіли посадити політика до в’язниці на 10 років за нібито корупцію. Однак згодом суд засудив Навального до трьох років і шести місяців умовно.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter