Нідерландській судді, яка роздала колегам книгу про непричетність Росії до вбивства пасажирів МН-17, оголосили догану

Дата: 12 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Судді, яка працює радницею в суді в Гаазі, оголосили догану за те, що роздавала суддям, які розглядали справу катастрофи МН-17, книгу, де переповідається теорія змови про непричетність Росії до трагедії. 

Про це йдеться в документі. 

Уламки збитого літака. Фото: Reuters

Книгу, яку написав брат судді, та розповсюдила анонімно, як ідеться в документі. 

Надіслала видання вона, зокрема, керівнику слідчої групи прокуратури та генеральному прокурору. Об’єднана слідча група публікувала великий звіт за результатами розслідування, у якому йшлося про відповідальних за збиття літака людей у Росії. Втім, офіційні результати суддя називала “навмисним і прозорим приховуванням”. 

Окрім догани жінку перевели з кримінального відділу до іншого. У повідомленні щодо догани автори зазначають, що подібні ситуації трапляються вкрай рідко в Нідерландах. 

Трьох обвинувачених у справі щодо збиття малайзійського “боїнга” MH-17 над Донбасом у 2014 році окружний суд Гааги визнав винними. Йдеться про Ігоря ГіркінаСергія Дубінського та Леоніда Харченка, які отримали довічне. 

Четвертого обвинуваченого – Олега Пулатова – виправдали. 

Внаслідок падіння літака загинули 298 людей. 

Нагадаємо, що після оголошення вироку слідчі, які займалися справою МН-17, оприлюднили запис розмови Путіна з ватажком бойовиків на Донбасі. 

Фотографія обкладинки: AP / Peter Dejong

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter