Нібито шпигував на користь СБУ: в окупованій Запорізькій області ув’язнили викраденого священника Констянтина Максимова

Дата: 05 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Так званий суд на окупованій російськими військовими частині Запорізької області засудив до 14 років позбавлення волі “за шпигунство” викраденого священника з Токмака Констянтина Максимова.

Про це повідомляє так звана “прокуратура Криму”.

Фото: Центр громадянських свобод

Священник Констянтин Максимов служив у храмі Успіння Пресвятої Богородиці в Токмаку Запорізької області з 2021 року. Невдовзі після початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року росіяни окупували Токмак. 

Відомо, що кримінальне провадження проти Максимова порушили за матеріалами “ефесбівців”. Священнослужитель із квітня 2022 до лютого 2023 нібито збирав відомості з координатами дислокації технічних засобів протиповітряної оборони Росії, розташованих на території міста Токмак та району. Згодом передавав їх Службі безпеки України.

Так званий “Запорізький обласний суд”, розташований у Мелітополі, визнав Максимова винним у шпигунстві та засудив до 14 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму.

Мати зниклого священника Світлана Максимова повідомила, що 16 травня 2023 року Костянтин виїхав з окупованого Токмака з волонтерською гуманітарною місією через Крим. Вранці того ж дня чоловік телефоном повідомив друзям, що під’їхав до контрольно-пропускного пункту в місті Чонгар. Священнослужителя зняли з рейсу та затримали російські військові. 

Нагадаємо, що нещодавно окупаційний суд Запорізької області звинуватив у “державній зраді” 47-річну мешканку села Якимівка Оксану Іванченко. Жінку ув’язнили на 15 років позбавлення волі у виправній колонії загального режиму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter