Невідомі зіпсували портрети ЛГБТ-військових у Києві, Львові та Харкові

Дата: 27 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Тиждень тому рух “Різні. Рівні” запустив інформаційну кампанію на підтримку ЛГБТ-військових. У Києві, Харкові та Львові зʼявилися 3 тисячі інтерактивних постерів з портретами шістьох захисників та захисниць, які належать до ЛГБТ-спільноти. Частину постерів зіпсували невідомі. 

Про це йдеться на сторінці руху в інстаграмі.

Фото: “Різні. Рівні”

Так, у дописі опублікували фото зіпсованих плакатів. На одній зі світлин видно, як чоловік замальовує веселковий патч на постері з військовим. На іншій зафіксовано, що на київському Подолі гомофоби позривали постери та викинули їх у смітник. 

“Ми були готові до того, що певна частина суспільства зустріне постери зі спротивом. Водночас ми вірили, що до облич військових люди поставляться з гідністю та повагою. На нашу думку, гомофобні люди свідомо чи ні – поплічники колоніалізму”, – зазначають “Різні. Рівні”.

Рух “Різні. Рівні” наголошує, що зневага до тих, хто захищає Україну на фронті, викликає обурення. Зокрема, Марія “Мегера” Воля командує відділенням зв’язку цілої бригади, Ангеліна Макс Яковенко та Філ Говорін – захищають схід країни, а Аліна Шевченко служить на Харківщині, яку окупанти активно намагаються захопити.

“Цим дописом ми хочемо висвітлити випадки нетерпимості та нагадати важливу річ: гомофоби не мали б змоги займатися невіглаством в українських містах, якби не люди у війську, у тому числі ті, хто належать до ЛГБТК+. Адже саме військові ризикують своїм життям, аби всі ми жили у вільній та незалежній країні, де цінують права людей”, – пояснили представники руху “Різні. Рівні”.

Фото: “Різні. Рівні”

Нагадаємо, що 17 травня відбулося засідання Ради з прав людини, гендерної рівності та різноманіття, що існує при Міністерстві закордонних справ України. Під час заходу депутатка України та голова політичної партії “Слуга народу” Олена Шуляк заявила, що цьогоріч законопроєкт №5488, який передбачає внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо боротьби з виявами дискримінації, розглядатимуть у сесійній залі.

Того ж дня біля будівлі Київської міської держадміністрації відбулась акція проти вуличних нападів на ЛГБТ-людей. Учасниці та учасники пікету розповіли про високий рівень насильства, спрямований на ЛГБТ-людей, і закликали депутатів удосконалити механізм реагування на випадки дискримінації на законодавчому рівні.

Читайте також: Злочинна нетерпимість: з чим пов’язана нова хвиля квірофобних нападів та як цьому запобігти

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter