Невдовзі в Україні сформують базу російських воєнних злочинців – Клименко

Дата: 11 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Незабаром буде готова база воєнних злочинців РФ, якою МВС України має поділитися з іншими країнами.

Про це повідомив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Естонії в Україні Каймо Кууском.

На сьогодні у цій базі 218 тис. осіб. Це колишні та нинішні громадяни України. Ті, хто проживають на тимчасово окупованих територіях: Крим, Донецька та Луганська області”, – розповів Клименко.

Як повідомив міністр, у базі злочинців найперше – це представники органів державної влади, правоохоронних та незаконних військових формувань. Туди також внесли 172 тисячі представників російського військового керівництва та представників збройних сил РФ. 

Клименко зазначив, що МВС хоче поділиться з дружніми країнами базою воєнних злочинців, аби вони могли себе убезпечити.

Сторони обговорили плани зміцнення Сил оборони країни завдяки формуванню “Гвардії наступу”, медичну допомогу та реабілітацію поранених, а також формування безпекового середовища в Україні. Стосовно  “Гвардії наступу” Ігор Клименко розповів, що наразі МВС готує 8 бойових бригад у складі Нацгвардії, Нацполіції та Прикордонної служби. Уже 1 квітня поліцейські та прикордонні бригади будуть укомплектовані на 100%.

Надзвичайний та Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні Каймо Кууск запевнив, що естонська сторона готова надавати допомогу в укомплектуванні, а також навчанні цих бригад.

Наприкінці зустрічі сторони також розглянули можливість навчання українських представників в Естонії для подальшої реалізації безпекових проєктів. Надзвичайний та Повноважний Посол наголосив, що Естонська Республіка готова й надалі активно підтримувати МВС України задля якнайшвидшої перемоги.

Нагадаємо, в Україні створили платформу для міжнародної співпраці – Dialogue Group, яка забезпечить посилення міжнародної підтримки України на юридичному фронті щодо розслідування злочинів РФ проти України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter