“Не гояться рани, нога муміфікована”: правозахисники отримали фото наслідків катувань полонених бійців ЗСУ в Росії

Дата: 05 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Військовополонених бійців ЗСУ, яких утримують у СІЗО-2 УФСВП Росії у Воронезькій області, катують та не надають медичної допомоги, внаслідок чого деякі помирають від некрозу. 

Про це російському правозахисному проєкту Gulagu.net розповіли джерела в установі. 

Фото: Gulagu.net

Правозахисники, які не перший рік викривають катування в російській пенітенціарній системі та вже розповідали про знущання з українців у полоні, опублікували фото наслідків жорстокого поводження. На світлинах показали частину пошкодженої ноги, що гниє без надання медичної допомоги.

“У постраждалого N не гояться рани, нога муміфікована. Інший українець загинув в ОТЛ-1, у нього була відбита спина, ноги, сідниці, пішов некроз. М’язи буквально розвалювалися на очах і наприкінці виглядали вже кістки та сухожилля. У майже всіх полонених втрата ваги, порушення слуху та зору”, – описують ситуацію джерела правозахисників. 

ОБЕРЕЖНО ЧУТЛИВИЙ КОНТЕНТ 

Жорстокого поводження полонені зазнають від моменту потрапляння до російської пенітенціарної системи. 

“Полонених б’ють на “прийомці”… кидають по камерах, медичної допомоги не надають. Унаслідок побиття утворюються великі гематоми, за якими немає належної уваги медиків: їх до полонених просто не допускають. А потім, коли полонені практично починають гнити, до них пускають медиків, але часто буває вже пізно”, – кажуть джерела в установі. 

Напередодні генеральний прокурор України Андрій Костін розповів, що з початку повномасштабної війни росіяни стратили 61 українського військовополоненого. Також українські посадовці публікували фото виснажених бійців, які повернулися з російського полону. 

Нагадаємо, отримані ООН свідчення від українських військових, які пройшли через російський полон, дозволяють казати, що їх там катують

Водночас звільнений з українського полону росіянин удома на регіональному телебаченні розповів, як добре йому було в полоні, тож поспіхом сюжет довелося видаляти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter