Народжені у 2020 році діти зможуть отримати гроші замість “пакунка малюка”

Дата: 10 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Мінсоцполітики розробило проєкт постанови, який передбачає виплату грошової компенсації вартості “пакунка малюка” на дітей, які народились у 2020 році та не отримали його.

Про це повідомили у відомстві. 

⚡️Мінсоцполітики розроблено проект постанови, яким передбачено виплата грошової компенсації вартості „пакунку малюкаˮ на…

Опубліковано Міністерство соціальної політики України Середа, 8 липня 2020 р.

У березні поточного року уряд ухвалив постанову, відповідно до якої закупівля одноразової натуральної допомоги за кошт держбюджету проводиться централізованою закупівельною організацією, а саме державною установою “Професійні закупівлі”. Однак 30 червня Антимонопольний комітет ухвалив рішення скасувати процедуру закупівлі, адже на неї почали скаржитися її учасники. 

У Мінсоцполітики наголосили, що питання забезпечення допомогою новонароджених дітей в усіх регіонах України перебуває на постійному контролі відомства.

Нагадаємо, що  в травні 2018 року уряд розширив допомогу сім’ям з новонародженими: відтоді після виписування з пологового будинку батьки отримують “пакунок малюка” з необхідними в перші місяці життя речами, а ті, хто має дітей до трьох років, можуть скористатися компенсацією, якщо офіційно найняли на роботу няню. У березні минулого року Кабмін визначив розмір виплат за третю та кожну наступну дитину.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter