Напад на журналістів в Укрексімбанку: Голосіївський райсуд поновив на посаді Ігоря Тельбізова

Дата: 31 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Голосіївський райсуд Києва ухвалив рішення щодо поновлення на посаді директора департаменту банківської безпеки державного Укрексімбанку Ігоря Тельбізова – учасника нападу на журналістів “Схем”.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Ігор Тельбізов. Джерело: focus.ua

Рішення на користь Тельбізова колегія суддів на чолі з Жанною Кордюковою ухвалила 27 грудня 2023 року.

Суд також зобовʼязав державний банк виплатити Ігорю Тельбізову компенсацію “за вимушений прогул” і “моральну компенсацію” – загалом понад 8 мільйонів гривень. 

Колегія суддів визнала незаконним указ про звільнення директора департаменту банківської безпеки Укрексімбанку з посади, посилаючись на те, що це сталося “за вчинення кримінального проступку”, що, згідно з трудовим законодавством, не може бути підставою для таких дій. Суд також звернув увагу, що Тельбізов під час роботи в банку не був ознайомлений з Кодексом поведінки (етики), на порушення якого посилалися під час його звільнення.

Нагадаємо, у вересні минулого року Голосіївський суд Києва в справі про напад на журналістів “Схем” визнав винними ексголову правління Укрексімбанку Євгена Мецгера, директора департаменту банківської безпеки банку Ігоря Тельбізова й ексначальника управління внутрішньої безпеки банку Олега Осіпова та призначив кожному штраф.

Раніше ZMINA повідомляла, що 7 жовтня 2022 року “Схеми: корупція в деталях” оприлюднили фільм-розслідування “Мецгер, “ДНР”, Sky Mall і 60 мільйонів доларів”, під час роботи над яким на знімальну групу напали в кабінеті голови правління Укрексімбанку Мецгера.

Напад на Кирила Овсяного та Олександра Мазура стався під час запису інтерв’ю з керівником фінустанови. Ексголові банку нібито не сподобалось одне із запитань Кирила Овсяного, тож він наказав охороні “забрати камери” в журналістів, “дістати з них касети” та видалити відзняте відео. 

2 листопада Київська міська прокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо чотирьох осіб у справі. 

Двох співробітників Укрексімбанку, які 4 жовтня напали на журналістів програми “Схеми”, поновили на посадах, але потім звільнили. Мецгер звільнився за власним бажанням.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter