Напад на журналіста ”Громадського”: поліцейському оголосили підозру

Дата: 02 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Київська міська прокуратура 2 червня оголосила підозру поліцейському через напад на журналіста “Громадського” Богдана Кутєпова біля Кабінету Міністрів 29 червня 2020 року.

Про це 2 червня повідомила пресслужба прокуратури.

Джерело: hromadske.ua

Правоохоронця підозрюють в умисному перешкоджанні законній діяльності журналіста й пошкодженні його майна – ч. 3 ст. 171, ч. 1 ст. 347-1 Кримінального кодексу України.

У повідомленні уточнюється, що співробітник столичного Управління патрульної поліції Нацполіції України, перебуваючи на чергуванні з охорони громадського порядку, не назвавшись та не роз’яснюючи законності своїх вимог, наказав журналісту залишити парк.

Після цього, порушуючи вимоги Закону України “Про Національну поліцію”, без попередження про застосування фізичної сили та надання часу для виконання своїх вимог, схопив Кутєпова за рукав та виштовхав його на тротуар парку. Попри зауваження журналіста про перешкоджання його законній професійній діяльності поліцейський, щоб припинити фільмування, вибив з рук медійника мобільний телефон, а стабілізатор, на якому той був закріплений, переламав навпіл.

Слідство в справі триває.

Раніше Кутєпов заявляв, що розслідування справи про напад на нього біля Кабміну правоохоронці намагаються затягнути – нібито для того, щоб закрити її за строком давності.

Нагадаємо, що 29 квітня поліцейські в Києві напали на журналістів “Громадського” Кутєпова та Микиту Мекензіна під час акції підприємців, які виступали проти запроваджених на час карантину обмежень. Через інцидент ДБР порушило кримінальну справу.

Тоді група громадського спостереження OZON, яка опікується контролем за діями поліції та інших органів влади, заявила, що представники підрозділу патрульної поліції ТОР порушили міжнародні стандарти й законодавство України.

В ОБСЄ також закликали розслідувати напад на журналіста. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter