НАБУ відкрило кримінальне провадження щодо заступника голови Верховного Суду, в якого знайшли паспорт РФ

Дата: 21 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження та розпочало досудове розслідування проти заступника голови Верховного Суду, голови Касаційного господарського суду Богдана Львова.

Про це повідомив нардеп Ярослав Юрчишин

Фото: телеграм-канал Ярослава Юрчишина

Провадження відкрили, за словами нардепа, щодо ймовірних фактів незадекларованої нерухомості за ч. 1 ст. 366-2 КК. Правоохоронці зробили це після депутатського звернення Юрчишина. 

Санкція статті, інкримінованої Львову, передбачає штраф до 68 тисяч гривень, або до 240 годин громадських робіт, або обмеження волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи вести певну діяльність упродовж трьох років.

Якщо ж буде доведено, що задеклароване суддею майно різниться з реальними сумами на цифру в понад 5 мільйонів 200 тисяч, то він може отримати штраф від 68 до 85 тисяч гривень або громадські роботи на строк від 150 до 240 годин, а також можливе позбавлення волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи вести певну діяльність на строк до трьох років.

Нещодавно журналісти проєкту “Схеми” знайшли у Львова російський паспорт. Сам суддя це заперечує. 

У розслідуванні журналісти запевняли, що Львов має нерухомість, а саме двокімнатну квартиру на Ленінградському шосе в Москві. Нею володіють навпіл теща судді та його дружина, яка також, імовірно, є громадянкою Росії. 

Нагадаємо, що до початку повномасштабного вторгнення Росії понад половину українців називали корупцію однією з найголовніших проблем країни. Європарламент визнав, що корупція руйнівно впливає на права людини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter