На правозахисній презентації “Правий сектор” погрожував ЛГБТ-активістам і обіцяв зірвати КиївПрайд

Дата: 31 Травня 2017
A+ A- Підписатися

Сьогодні під час презентації доповіді про становище правозахисників на підконтрольних уряду територіях України представниця “Правого сектору” погрожувала ЛГБТ-активістам, називала їх збоченцями та пообіцяла, що КиївПрайду не буде.

Про це повідомляє кореспондентка Центру інформації про права людини.

За її словами, представниця “Правого сектору” Ольга Коцько після основної доповіді взяла слово й кілька хвилин говорила про бездіяльність Служби безпеки України.

Однак на завершення свого коментаря жінка перейшла на погрози на адресу ЛГБТ-активістів. Зокрема, Ольга Коцько називала їх “збоченцями” й “педофілами”.

Її зупинили організатори заходу, звертаючи увагу на те, що вона використовує мову ворожнечі.

Зокрема, голова правління Центру інформації про права людини Тетяна Печончик заявила: “Такі вислови, які містять мову ворожнечі, неприпустимі. І правоохоронні органи мають зважати на ці погрози. Тим більше в Києві за кілька тижнів планується КиївПрайд, і мають бути вжиті заходи безпеки”.

На що Ольга Коцько, підвищуючи голос, перебила організаторку зі словами: “КиївПрайду не буде… Цього не допустимо…”.

Присутні у залі намагалися її зупинити, виказуючи, що вона ображає людей своїми коментарями.

Представниця “Правого сектору” на це відповіла: “Я нікого не ображаю. Я висловлюю точку зору більшості”.

Після цього ще раз назвала представників ЛГБТ-спільноти “збоченцями” і залишила зал, де відбувалася презентація.

Нагадаємо, 27 квітня активісти “Правого сектора” і “Свободи” зупинили роботи по розфарбуванню Арки Дружби народів в центрі Києва, яку почали прикрашати у кольори веселки до пісенного конкурсу “Євробачення”, що проходив у Києві з 7 по 13 травня.

Як заявив спікер Правого сектора Артем Скоропадський, така прикраса арки — це “прихована пропаганда ЛГБТ”. 

“Ми не згодні з цими так званими прикрасами, в лапках, які там робляться. Тому що це прихована пропаганда ЛГБТ, хоча Арка Дружби Народів, звичайно, застарілий пам’ятник, не особливо потрібний, він входить в список національних пам’яток, щось там міняти, це просто протизаконно. Ці роботи не були узгоджені з громадою, це просто волюнтаристське рішення київської мерії для того, щоб сподобатися Європі”, – сказав він.

Марш рівності в рамках КиївПрайду – 2017 має відбутися у Києві 18 червня. Очікується, що цього року на марш вийдуть до 5 тисяч учасників. 

Поліція Києва обіцяє посилити заходи безпеки на час проведення Маршу Рівності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter