На звільненій від окупації Херсонщині відкрили пʼять центрів телемедицини

Дата: 08 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Пʼять центрів телемедицини відкрили на деокупованих територіях Херсонської області. Наразі в громадах не вистачає лікарів.

Про це повідомили у Херсонській обласній військовій адміністрації.

Джерело: Херсонська обласна державна адміністрація

На Херсонщині відкрили пʼять центрів телемедицини. Вони працюватимуть у деокупованих громадах, в яких проживає кілька тисяч людей. Через брак лікарів, люди не завжди можуть оперативно отримати необхідну допомогу. Тож громадська організація “Кейсерс“ забезпечила медсестер на місцях усім необхідним для відкриття телемедичних центрів”, йдеться у повідомленні.

Як зазначають у Херсонській ОВА, приміщення облаштовані меблями, пристроями для проведення аналізу крові та сечі, а також мають генератори, старлінки та компʼютери для організації телемедичних консультацій.

Серед телемедичного обладнання, яке отримали медустанови: кардіограф, електронний стетоскоп, спірограф, usb-отоскоп та інше.

Завдяки цьому медсестри можуть записати роботу серця пацієнта, зробити фото вуха, провести інші дослідження та передати результати лікарям. Зараз проводять тренінги, на яких вчать медсестер користуватися цим обладнанням та програмами, щоб проводити телемедичні консультації”, пояснили в адміністрації.

Нагадаємо, наприкінці вересня в Україні уряд запровадив зміни до мінімальної площі аптек та аптечних пунктів у сільській місцевості. Це підвищить доступність лікарських засобів для населення та дозволить відкривати нові аптечні пункти у сільській місцевості за спрощеними вимогами.

Раніше ZMINA повідомляла, що на початку серпня поточного року Кабінет Міністрів дозволив в селах та на прифронтових територіях створювати пересувні аптеки, оскільки понад 20 тисяч сіл в Україні не мають аптечних пунктів.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter