В уряді спростили вимоги до аптек, розташованих у сільській місцевості

Дата: 23 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

В Україні уряд запровадив зміни до мінімальної площі аптек та аптечних пунктів у сільській місцевості. Це підвищить доступність лікарських засобів для населення та дозволить відкривати нові аптечні пункти у сільській місцевості за спрощеними вимогами.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Так, загальна мінімальна площа аптек відтепер становить: 

  • у селищах – не менше ніж 30 кв. метрів (площа торговельного залу – не менше ніж 13,5 кв. метрів);
  • у селі – не менше ніж 18 кв. метрів (площа торговельного залу – не менше ніж 6 кв. метрів)“, – йдеться в повідомленні.

Як поінформували у відомстві, зараз лише в 11% сіл працюють аптечні пункти. Загалом ідеться про 5700 аптек, які функціонують у селах та селищах. 

За даними Міністерства охорони здоров’я, понад 20 тисяч сіл та селищ досі не мають аптечних пунктів. Такі умови суттєво ускладнюють доступ населення до лікарських засобів, наголосили в МОЗ.

Нагадаємо, на початку серпня поточного року Кабінет Міністрів дозволив в селах та на прифронтових територіях створювати пересувні аптеки, оскільки понад 20 тисяч сіл в Україні не мають аптечних пунктів.  

Раніше ZMINA повідомляла, що внаслідок повномасштабного російського вторгнення щонайменше 3 тисячі українців померли, оскільки не мали доступу до лікування хронічних захворювань.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter