На Волині ґвалтівника 14-річної дівчинки відправили за ґрати на вісім років

Дата: 21 Травня 2023
A+ A- Підписатися

На Волині Рожищенський райсуд визнав 29-річного місцевого жителя винним у зґвалтуванні неповнолітньої дівчинки та призначив йому покарання — вісім років позбавлення волі.

Про це повідомила пресслужба місцевої обласної прокуратури.

Джерело: pixabay.com

Інцидент стався торік в одному з сіл Луцького району. Вночі 24 липня нетверезий чоловік зґвалтував 14-річну дівчинку, з якою проживав у одній хаті, адже є родичем співмешканця її матері. Зловмисника взяли під варту, повідомивши про підозру у вчиненні цього злочину.

Місцева прокуратура наполягла на обранні підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Чоловікові за скоєння злочину загрожувало покарання у вигляді позбавлення волі від семи до 12 років.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що поліцейські затримали чотирьох неповнолітніх і 22-річного чоловіка, які в одному із сіл Фастівського району Київщини знущались і вчинили сексуальне насильство над 11-річною дівчинкою. Їм повідомили про підозру за статтею про зґвалтування.

Також на Закарпатті в Мукачівському районі троє підлітків зґвалтували 14-річну дівчину. За цей злочин суд призначив їм іспитовий термін на два роки.

Підліткам не інкримінували статті 152 Кримінального кодексу (зґвалтування), яка передбачає суворіше покарання. Суд аргументував таке рішення пом’якшувальними обставинами: відсутністю судимості, хорошими характеристиками та частковим відшкодуванням потерпілій.

Згодом Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець узяв під особистий контроль цю резонансну справу. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter