На Київщині затримали чотирьох підлітків та чоловіка, яких підозрюють у зґвалтуванні 11-річної дівчинки

Дата: 20 Травня 2023
A+ A- Підписатися
Правоохоронці затримали чотирьох неповнолітніх та одного 22-річного чоловіка, які в одному із сіл Фастівського району Київщини знущались і вчинили сексуальне насильство над 11-річною дівчинкою. Їм повідомили про підозру за статтею про зґвалтування.
 
Про це повідомили в Офісі генпрокурора та поліції Київської області.
 
Ілюстративне зображення. Фото: 18000

За даними слідства, постраждала прийшла в гості до двох своїх подруг, одній з яких 15 років, а іншій – 17. Там також перебували 15-річний хлопець та 14-річна дівчина. А ще – 22-річний чоловік. Вони вживали алкоголь, після чого почали цькувати й застосовувати фізичну силу до 11-річної дівчинки.

“Троє дівчат силоміць тримали дівчинку, поки 15-річний хлопець здійснював щодо неї дії сексуального характеру та намагався зґвалтувати. Усе це на мобільний телефон знімав 22-річний чоловік”, – розповіли правоохоронці.

Після знущань дівчинці заборонили повідомляти кому-небудь про те, що з нею робили, погрожуючи вчинити з нею те саме.

Попри це, 19 травня дитина розповіла про все, що сталося матері, яка відразу звернулася до поліції.

Того ж дня правоохоронці провели обшук помешкання, де стався злочин, та зібрали речові докази, що свідчать про зґвалтування дитини.

“Поліцейські затримали всіх зловмисників та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Медики та психологи надають дитині всю необхідну допомогу”, – зазначили у поліції Київської області.

Затриманим оголосили підозру за статтею про зґвалтування (ч. 4 ст. 152 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає ув’язнення від 10 до 15 років. Правоохоронці скерували до суду клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу – тримання під вартою.

Нагадаємо, що в Мукачівському районі на Закарпатті троє підлітків зґвалтували 14-річну дівчину. Спочатку один із хлопців вдарив дівчину в живіт, щоб уникнути опору жертви та залякати. Інший підліток нахилив неповнолітню та стиснув її голову між своїми ногами. Після того як хлопці зняли з дівчини одяг, вони по черзі її зґвалтували та знімали на телефон, а згодом відео розповсюдили учням школи.

За цей злочин суд призначив їм іспитовий термін на два роки. Підліткам не інкримінували статті 152 Кримінального кодексу (зґвалтування), яка передбачає суворіше покарання. Суд аргументував таке рішення пом’якшувальними обставинами: відсутністю судимості, хорошими характеристиками та частковим відшкодуванням потерпілій.

Згодом Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець узяв під особистий контроль цю резонансну справу. 

Батько неповнолітньої також подасть апеляцію на вирок суду щодо нападників. Раніше, за його словами, місцевий прокурор відмовив чоловіку в праві оскаржити вирок суду.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter