На Вінниччині затримали ймовірного вербувальника ПВК “Вагнер”

Дата: 22 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

У Вінницькій області викрили та затримали чоловіка, якого правоохоронці називають вербувальником ПВК “Вагнер”, визнаної в Україні міжнародною злочинною організацією. 

Про це повідомили в СБУ. 

Слідчі кажуть, що викритий – рецидивіст, який 15 років провів за ґратами за розбій та групове зґвалтування.

“Саме через широке коло зв’язків у кримінальному середовищі, в тому числі на території країни-агресора, на нього вийшов представник угруповання “Вагнер” і запропонував свою допомогу у війні проти України”, – зазначають вони. 

За вступ до ПВК та участь у бойових діях проти українських захисників “рекрутер” пропонував від двох до чотирьох тисяч доларів на місяць.

У повідомленні Офіс генерального прокурора щодо викритого зазначають, що серед тих, хто погодився на пропозицію, був вінничанин, який раніше відбував ув’язнення разом із підозрюваним в одній з установ виконання покарань. 

За підозрою в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, чоловіку загрожує до 15 років за ґратами або довічне. Також суд може конфіскувати в нього майно. 

Нагадаємо, що Верховна Рада на початку цього року визначала ПВК “Вагнер” міжнародною злочинною організацією та попросила світ наслідувати цей приклад. Своєю чергою керівнику ПВК Євгену Пригожину повідомили підозру в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України та веденні агресивної війни. 

Питання визнання російської ПВК терористичною організацією обговорюють у Європарламенті, а у Великій Британії та Сербії юристи позиваються щодо “вагнерівців” за тероризм і воєнні злочини в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter