На Вінниччині в будинку-інтернаті спалах коронавірусу

Дата: 16 Липня 2020
A+ A- Підписатися

У Тиврівському обласному будинку-інтернаті для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку спалах коронавірусу. 

Про це повідомили у Вінницькій ОДА. 

Коронавірус виявили спочатку в санітарки, яка тиждень перебувала вдома, мала симптоми та самостійно звернулася до сімейного лікаря. Після цього на коронавірус протестували 176 працівників та 189 клієнтів закладу. Результати тестів показали позитивний результат у семи працівників та семи підопічних.

“У жодного з них не спостерігаються прояви хвороби. На цей час хвороба протікає безсимптомно. Працівники перебувають на амбулаторному лікуванні під наглядом сімейних лікарів”, – повідомили в ОДА.

Наразі пацієнтів закладу та персонал, у яких виявили хворобу, шпиталізували для постійного нагляду та медичного контролю. У закладі провели дезінфекцію та посилили контроль. 

Про спалах коронавірусу повідомили й з одеського дитячого будинку “Перлинка”. Там на ковід захворіли 15 вихованців та двоє дорослих. Захворювання виявили після тестування причетних до навчального процесу осіб. Наразі всі інфіковані почуваються добре, ознак хвороби не мають, однак перебувають на ізоляції.

Нагадаємо, що з початку карантину спалахи коронавірусу вже виявляли в київському Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей та будинку-інтернаті для дівчат, а також у психоневрологічному інтернаті міста Мукачева та психіатричній лікарні на Волині. На початку червня у 21 особи в Золотоніському психоневрологічному інтернаті на Черкащині також виявили коронавірус. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter