На Вінниччині чоловік розгромив понад 70 могил цивільних і військових: поліція його затримала

Дата: 10 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

9 серпня до поліції Вінницької області звернулися жителі міста Іллінці, які повідомили про акт вандалізму на кладовищі. Невдовзі правоохоронці знайшли та розшукали 37-річного чоловіка, якого підозрюють у вчиненні злочину.

Про це повідомила тамтешня поліція. 

Поліція зʼясувала, що чоловік, ймовірно, пошкодив понад 70 могил, як цивільних, так і військових. На місці події – зламані надгробні плити, хрести, розбиті фотографії на могилах, зірвані прапори та флагштоки. Проте пояснити свої дії затриманий не зміг, оскільки стверджував, що не памʼятає нічого через стан алкогольного спʼяніння.

Розслідування цього випадку проводить Немирівська окружна прокуратура. Слідчі призначать кілька експертиз, серед яких судово-психіатрична для визначення осудності затриманого.

Злочин розслідують за частиною 3 статті 297 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання до семи років позбавлення волі.

Раніше ZMINA писала, що у червні у Тернопільській області правоохоронці викрили та затримали чоловіка, якого підозрюють у пошкодженні чотирьох могил військовослужбовців і зриванні портретів загиблих. У нарузі над місцем поховання підозрюють 53-річного чоловіка, якого вже судили за майнові злочини.

На кладовищі викинуті хрести, розкидані лампадки, зірвані портрети військовослужбовців та державний прапор України.

Нагадаємо, що у ніч проти 26 лютого в центрі Дніпра, навпроти міської ради, невідомі порізали державні прапори та банер на Алеї пошани – меморіальному комплексі, створеному громадськістю на честь загиблих українських військовослужбовців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter