У Дніпрі невідомі порізали державні прапори на Алеї пошани

Дата: 26 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

У ніч проти 26 лютого в центрі Дніпра, навпроти міської ради, невідомі порізали державні прапори та банер на Алеї пошани – меморіальному комплексі, створеному громадськістю на честь загиблих українських військовослужбовців. 

Про це в коментарі “Радіо Свобода” повідомила одна з ініціаторок створення алеї, військова медикиня Олена Мосійчук.

За її словами, це вже третій акт вандалізму щодо алеї, створеної місяць тому. 13 лютого з неї викрали банер, а 17 лютого – прапори.

“Ми створили цю алею перед міськрадою в надії на те, що там є вісім камер спостереження і що міськрада допоможе в захисті. Це вже третій акт вандалізму – сьогодні були порізані великі прапори, а це вже наруга над державною символікою. Порізаний банер. Ми звернулися до поліції та СБУ. Це – стаття, і там є докази”, – сказала Олена Мосійчук.

Медикиня каже, що громадськість Дніпра планує вкотре відновити алею власними силами.

В обласній поліції зазначили, що зафіксували факт наруги.

27 січня в Дніпрі родичі загиблих військовослужбовців та активісти створили на бульварі центрального проспекту

Алею пошани на бульварі центрального проспекту 27 січня створили родичі загиблих військовослужбовців та активісти. Схожі локації є в багатьох містах України. Там близькі та знайомі загиблих військових можуть залишати прапорці з іменами та вшановувати полеглих.

Нагадаємо, що в жовтні минулого року в Києві невідомі пошкодили стенди фотовиставки The War Is Not Over Yet. На стендах залишили написи російською мовою, наприклад, у реченнях про напад Росії на Україну, слово “Росія” замінили на “Америка”, а “Україна” на “Росія”.

Поліція Києва відмовилася відкрити кримінальне провадження за фактом вандалізму проти фотовиставки про журналістів на війні The War Is Not Over Yet – “Війна ще не закінчилася”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter