На тимчасово окупованих територіях росіяни розширюють мережу мілітарних клубів для підлітків – Центр нацспротиву

Дата: 10 Лютого 2024
A+ A- Підписатися
На тимчасово окупованих територіях України росіяни розширюють мережу клубів з метою мілітаризації підлітків. Інструкторів для цих закладів окупанти шукають в РФ.
 
Про це повідомили у Центрі національного спротиву.
 
Ілюстративне фото з відкритих джерел

“Росіяни розвивають мережу клубів “Воїн”, до яких набирають підлітків з тимчасово окупованих територій. Раніше такі центри відкрили у Луганську та на Запоріжжі. Також такий клуб, де підлітків будуть готувати до служби в армії окупантів, планують відкрити на ТОТ Херсонщини”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що загарбники шукають у РФ інструкторів з досвідом військової служби, які будуть мілітаризувати українських підлітків. Показово, що у претендентів не вимагають довідку про несудимість.

“Повідомляйте про цих інструкторів до нашого чат-бота, аби Рух Опору мав змогу притягнути їх до відповідальності”, – закликали у Центрі нацспротиву.

Нагадаємо, у жовтні минулого року в тимчасово окупованій Євпаторії росіяни відкрили навчально-методичний центр для виховання дітей у воєнно-патріотичному дусі. Він діє на базі дитячого оздоровчого табору “Гагарін”. 

Раніше ZMINA повідомляла, що у червні минулого року на окупованій Луганщині влаштували для українських дітей фестиваль “Ворошиловский стрелок”, акції “Я гражданин России”, “Победа за нами”, “Террор и террористы” та низку інших.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter