На Тернопільщині затримали чоловіка, який пошкодив могили військових

Дата: 04 Червня 2024
A+ A- Підписатися

У Тернопільській області викрили та затримали чоловіка, якого підозрюють у пошкодженні чотирьох могил військовослужбовців і зриванні портретів загиблих.

Про це повідомили в поліції Тернопільської області.

У нарузі над місцем поховання підозрюють 53-річного чоловіка, якого вже судили за майнові злочини.

“У понеділок, 3 червня, близько 12-ї години, до співробітників Гусятинського відділення поліції надійшло повідомлення від місцевої жительки про те, що на кладовищі у селищі Гусятин невідома особа вчинила наругу над чотирма могилами. На місці події зафіксували чотири пошкоджені могили військовослужбовців, які загинули на війні”, – кажуть правоохоронці.

На кладовищі викинуто хрести, розкидано лампадки, зірвано портрети військовослужбовців та державний прапор України.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого).

Нині розв’язується питання про оголошення підозри та обрання запобіжного заходу. Якщо суд встановить провину чоловіка, йому загрожує від трьох до п’яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, що в лютому в центрі Дніпра, навпроти міської ради, невідомі порізали державні прапори та банер на Алеї пошани – меморіальному комплексі, створеному громадськістю на честь загиблих українських військовослужбовців. В обласній поліції зазначили, що зафіксували факт наруги.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter